Review: SONY DSC-HX90 sau tot ce poti face cu un aparat de buzunar


Trebuie să recunosc că am așteptat până să mă apuc să scriu acest review pentru blogul F64. Poate chiar am așteptat prea mult. Nu de alta, dar la cât m-am entuziasmat am preferat să mai las timpul să treacă, să-mi dau sema dacă chiar își merită cuvintele de laudă.

Inițial am vrut să fac un review mai tehnic, să compar nivelul de zgomot la diverse ISO, dar deoarece vorbim totusi de o compacta care trage doar JPEG am decis să mă bucur de weekend-ul pe care l-am petrecut împreună folosindu-l doar în modurile automate. Ceva ce nu am mai făcut de foarte mult timp. Așa că review-ul se va baza mai mult pe experienta de utilizare în modurile automate. Probabil exact ce vă interesează mai mult la un asemenea aparat.

PRIMA IMPRESIE

Cu toate că este mic și ușor, nimic din construcția sa nu lasă de dorit. Este robust, cu butoane care au un răspuns tactil excelent, un ecran articulat de calitate și vizor electronic care se face prezent instant cu o simplă culisare a unui buton. Pana și grip-ul este surprinzator de comod.

Aparatul pornește imediat de la butonul dedicat sau de la activarea vizorului digital. Focalizarea este precisă și, mai tot timpul, aproape instantă.
Orice mic detaliu aș analiza nu pot observa nicăieri un rabat la calitate. Pentru nici o secundă nu m-am gândit că ceva s-ar fi putut executa la o calitate mai mare. Până acum sunt impresionat.

Imi place și faptul că butoanele au același layout întâlnit în familia Sony și că am posibilitatea de a customiza 7 preferințelor mele. Sau că pot memora 3 preseturi de imagine pe care le pot folosi oricand.

Până și inelul din jurul obiectifului își schimbă rolul în funcție de modul ales în cel mai intuitiv mod cu putință.

Citește articolul în întregime si vezi mai multe poze pe blogul F64!


Leave a comment